Judges 2017 / Dommere 2017


Gabriela Veiga, Portugal

Der har været hunde i Gabriela Veiga’s liv siden hun blev født, men først i 1980 følte hun tiden var moden til at hun begyndte at udstille sine egne Basset Hounds. Hendes store interesse for hunde tog til og midt i 1980’erne anskaffede hun sig en Whippet og med disse startede hun sin egen kennel med navnet ”Pizons”. Senere blev bestanden af hunde øget med Italiensk Greyhound, Greyhound, en Borzoi og adskillige Chihuahuas. I 1999 blev Gabriela autoriseret som dommer. Hun startede naturligvis med FCI gruppe 10, og i dag er gruppe 9 og det meste af gruppe 5 kommet til, men hendes store og brede erfaring med mange forskellige racer fra alle grupper har hurtigt gjort hende til en utrolig vel respekteret dommer. Gabriela Veigas popularitet har bragt hende ud på dommer opgaver i adskillige lande – Portugal, Spanien, Frankrig, Italien, Irland, Tyskland, Ungarn, Luxenburg, Belgien, Holland, Danmark, Sverige, Finland, Norge, Slovakiet, Slovenien, Estland, Litauen, Letland, Rusland, Rumænien, England og USA. Hendes mand har altid haft Portuguese Podengos, og efter at have boet sammen med dem i mange år, har hun til sidst overgivet sig og er blevet forelsket i den lille, korthårede variant af disse charmerende hunde. I 2005 begyndte hun at opdrætte disse med hendes eget kennel mærke. I mange år var Gabriela Veiga medlem af udstillings komiteen i den Portugesiske Kennel Klub, ligesom hun har været involveret i adskillige race klubber. I dag er hun medlem af ”The Technical Commitee” i The Portuguese Podengo Club, og i den forbindelse har hun holdt seminarer for dommere i adskillige lande.

Michael Laub, Danmark

Michael Laub har altid været et hundemenneske og plagede sin mor til vanvid, da han var barn for at få en hund. Moderen fik sin vilje, så først da han var i starten af 30erne fik han en hund. Det var en Bouvier Des Flandres og snart havde de 3. Siden blev det til Puli og Sealyham Terrier. Nu har de Engelsk Bulldog og Affenpinscher. Han har været frivillig i DKK og KHKG (Hyrde-, Kvæg- og Gårdhunde) i mere end 20 år. Det meste af tiden har han siddet i bestyrelsen for KHKG, de seneste fire år også i DKK. Samtidig har Michael været med til at arrangere udstillinger, været ringsekretær og meget andet. Siden 2009 har han været toastmaster på alle DKKs internationale udstillinger. I 2012 blev Michael Laub autoriseret dommer. Først med racer alene i FCI gruppe 1, siden i gruppe 2 og 9. Hans engagement i hundeverdenen kommer ud af en dyb kærlighed til hunde og det er det, han går i ringen med, når han skal dømme. Samtidig har han en grundlæggende respekt for andre mennesker, og en ydmyghed over for det at være dommer. Man skal være ordentlig og gøre det rigtige. Det er noget af det, Michael står for…

Audur Sif Sigurgeirsdottir, Island

Audur Sif Sigurgeirsdottir fik sin første hund, en Labrador retriever tæve, da hun var 5 år gammel og fra det tidspunkt kom hendes liv mere eller mindre til at handle om hunde. Hun er opvokset med Labrador Retriever og Tibetansk spaniels, som hendes forældre opdrættede med kennel navnet Tibraar Tinda. I 2005 fik Audur sin første egen hund, da hun importerede en Afghansk mynde fra Finland. Hun opdrættede et enkelt kuld på den, men brugte ellers det meste af tiden på opdræt, udstilling og grooming af forældrenes hunde. Audur opfatter i dag Schæferhund, Afghansk mynde, Labrador retriever og Tibetansk spaniels som sine egne racer. I den Islandske Kennel Klub var hun en af stifterne af IKC's ungdomsafdeling, og har siden stiftelsen været medlem af bestyrelsen, heraf flere år som formand. Hun havde en succesfuld karriere som juniorhandler og repræsenterede Island tre gange i den Internationale Juniorhandler konkurrence på Cruft's, hvor hun i 2000 endte sin karriere med en flot 2. plads. Allerede da Audur var 16 år gammel, begyndte hun at træne både juniorer og voksne i handling, og siden starten af det Nordiske Mesterskab i Juniorhandling i 2006 har hun været holdleder for det Islandske landshold. Audur har dømt adskillige juniorhandler konkurrencer i både Island, Danmark og Holland, samt det Finske Juniorhandler mesterskab i 2008 og det Svenske Juniorhandler mesterskab i 2012. I både ind- og udland har Audur desuden holdt foredrag og kurser i Juniorhandling. Den Islandske Kennel Klub har en stor plads i Audurs liv, og i de seneste 5 år har hun været medlem af bestyrelsen, hvor hun pt. er sekretær. Audurs drøm har altid været at blive dommer, og i december 2016 blev drømmen opfyldt, da hun blev autoriseret som FCI dommer. Hun føler sig meget beæret og taknemmelig for invitationen til at dømme ved Show of Winners 2017, hvilket hun ser frem til med stor glæde.